BLOG

Articole trimise prin Brav Newsletter

Potențialul se construiește, nu se atinge

Noi nu venim pe lume cu o cantitate fixă de potențial, ci mai degrabă potențialul nostru este modelat de diferitele lucruri pe care le facem de-a lungul vieții.

Frică de asumare sau dorință de explorare?

„Viața este suma alegerilor noastre”, zice Camus. Fiecare decizie curajoasă, în care ne dăm voie să ne urmăm calea și în care alegem să perserverăm în ciuda obstacolelor, ne modelează caracterul.

What are your big rocks?​

Marea provocare nu e cum să diferențiem între activitățile care contează și cele care nu, ci ce ne facem atunci când prea multe lucruri par foarte importante. Cum alegem cele câteva big rocks ? Până la urmă, avem la dispoziție doar un borcan, nu ditamai butoiul.

De ce vrem ce au alții?

Filosoful francez René Girard a venit cu ideea că dezvoltarea umană se întâmplă printr-un proces de imitare, începând în copilărie, când învățăm să vorbim și să ne comportăm prin copierea adulților și continuând la maturitate, când preluăm dorințele celor din jur.

Cum ne schimbăm mentalitatea?

Recent, am învățat că dacă vreau să am o viață împlinită, o strategie mai bună este să mă concentrez pe învățare, nu pe realizări. Din păcate, în școală a contat doar jocul rezultatelor pentru că totul se învârtea în jurul notelor și a mediilor de la sfârșit de an. Ăsta era jocul și așa am învățat că trebuie să fie în viață.

Între haos și rigiditate

Creierul uman este divizat în două emisfere, dreapta și stânga, fiecare controlând partea opusă a corpului. Termenul de lateralitate se referă la specializarea fiecărei emisfere în anumite sarcini, dar și la diferențele privind procesarea informației în cele două părți ale creierului.

Pre-înscriere SPRINT